lauantai 16. heinäkuuta 2016

Kesä kulkee ja vieraitakin käy ...

Niin se vain aika rientää ja kesä menee hurjaa vauhtia eteenpäin. Kasvimaalla on jo jonkin aikaa ollut jopa jotain syötävääkin ja lisää tulee koko ajan.
Vaikka sää on ollut ainakin minun mielestäni taas tosi surkea rankkasateineen ja viileine ilmoineen, kuten viimekesänäkin (silloin tosin hieman eri aikaan) niin silti tämä kesä on ollut mielestäni kaikin tavoin parempi. Hommat on luistaneet jotenkin juoheammin yms. Ja tuo ihana pikkuruinen saunakin alkaa valmistua ja näyttää päivä päivältä paremmalta...

 Ensimmäinen kuvajoukko tässä postauksessa on kuvattu noin 10 päivää sitten...
Tässä vasemmalla viime syksynä kuolleen kissani hautapaikka tuon kallion kupeessa. Kaikki kivet siinä ympärillä on noussut tästä takapihalta, jota yritän tasoittaa mukavaksi piha-alueeksi poistamalla törröttävät kivet ja tasaamalla maasto ruohonleikkurilla ajettavaksi. Jonain "kauniina päivänä" teen takaoven taloon ja terassin, eli julkisivu tälle puolelle, kuten se on ollut joskus aikojen alussa.
 Nuo isommatkin kivet olen rautakangen avulla kaivanut takapihalta ja laitan niitä sitä mukaa tuon istutusalueen ympärille.
Vielä tänä kesänä en ole saanut hankituksi tuohon mitään kasveja, mutta haaveilen siihen kauniista pienehköistä pensaista, jotka kivasti kruunaavat tuon pikkuisen punaisen saunarakennuksen. Ehkä juhannusruusu olisi kiva, tai pensashanhikki tms... aika näyttää.
 Tässä vielä Ruuvi-kisun hauta lähempää.
Istutin siihen siemenestä jotain kukkia, mutta ne ovat vielä varsin pieniä alkuja..
Kasvimaa silloin (noin 10 pv sitten)
 Perunamaa
 Puutarha lähes kokonaan

 vuosi sitten keväällä tein etupihalle yhden kiven juureen yrttimaan, mutta aika vaisulta sekin näyttää. Pitäisi ehtiä sitä vähän hoitamaan ja lisäämään siihen yrttejä.

 Seuraavat kuvat ovat torstailta, kun minulla oli täällä ystävä kylässä ja kävimme vähän tuolla kylän raitilla kävelemässä ja menimme uimarannalle saakka, joka on noin kilometrin päässä kodistani.
Ilma oli pilvinen ja rannalla tuuli jonkin verran, joten emme edes ajatelleet uimista, eikä meillä ollut uimapukua mukanakaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti