sunnuntai 7. elokuuta 2016

Pihan tuunausta

Eilen, lauantaina, mulle tuli yhtäkkiä kova hoppu tuunata mun etupihaa vähän siistimpään kuntoon ja sellaseks, että se toivottais pihaan tulijat vähän paremmin tervetulleiks. Varsinkin, kun saan maanantaina vieraan, joka tulee ensimmäistä (ja toivottavasti ei viimeistä) kertaa kylään. Ja varsinkin, kun hän on vieläpä alan ammattilainen, eli puutarhuri... no, eihän kait minun pihaani tule arvostelemaan, vaan minua tapaamaan, mutta onhan se nyt selvää, että haluaisin omankin pihani olevan siisti ja kaunis. Vielä on kuitenkin matkaa siihen, mitä pihaltani odotan ja haluan lopputuloksena -jos piha nyt koskaan voi olla valmis...
Sateita on piisannut ihan kyllästymisiin asti ja rikkaruohot vallanneet joka paikan, puhumattakaan siitä, että olis voinut nurmikoita leikata. Tuon etupihan nyt siis ajelin eilen ja riivin kaiken vesiheinän ja muut rikkakasvit ja puolen metrin heinikot pois kukkapenkeistä ja muualtakin.
Tänään sitten on vuorossa tupa ja sen siivous. Olkoonkin vaikka kuinka sunnuntai.

 Salkoruusut ovat sittenkin kasvaneet aika mukavasti pihapenkissä, vaikka melko myöhään ne siemenestä siihen suoraan istutin. Yritin nääs kyllä taimikasvatustakin, mutta minulta se ei onnistu sitten millään... :( Aina menee pieleen ja taimet tulee honteloita ja ohuita, eivätkä ala kasvamaan sitten ulkona... Mutta ei se mitään, kun suoraan avomaalle kylvettynäkin saa tällaisia tuloksia :)

 Purin kokonaan nuo puulaatat pöytäryhmän alta, kun ruoho kasvoi väleistä pitkänä jo. Laitoin sitten paksun kerroksen vanhoja sanomalehtiä nurmikolle ja ladoin laatat uudelleen niiden päälle. Kestää varmaan tämän loppukesän, ennenkuin lehdet maatuvat ja ruoho taas alkaa tunkemaan -jos alkaa enää ollenkaan. Toivon mukaan ei.
 Myös puutarhakeinu sai uuden paikan pihamaalla. Nyt siinä istuja voi katsella taloon ja näkee myös helpommin pihan sivuilla olevat kukkapenkitkin. Keinu pitää vielä tänä kesänä maalata..


Väsynyt, mutta onnellinen pihan tuunaaja elokuussa 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti