lauantai 22. syyskuuta 2018

R.I.P. veljeni Kassu

Kalervo, Kasperi, Kassu. Rakkaalla lapsella on monta nimeä... sanotaan.
En tiedä, kuinka rakas ja kuinka monelle veljeni Kassu oli, mutta nimiä hänelle kyllä kertyi.

Nyt Kassu on poissa keskuudestamme. Vietimme eilen hänen hautajaisiaan, joka oli mielestäni kaunis tilaisuus josta ei nauruakaan puuttunut, kun muistelimme Kassua ja hänen sutkautuksiaan ja tempauksiaan. Lauloimme Kassun lempilauluja myöskin.

Kuulimme myös, että siinä kerrostalossa Tampereella, jossa hän asui, asukkaat (tai osa heistä) järjesti Kassulle oman muistoilaisuuden talon grillipaikalla, joka on kaunis puisto siinä pihassa. Muistelivat Kassua ja lauloivat myös niitä lauluja, joita Kassu useimmin itse lauloi. Hän oli kova käymään karaokebaareissa laulamassa ja oli myös mukana Hervannan harrastajateatterissa. Monia rooleja näytellen.

Kassu oli niitä ihmisiä, jotka elävät täysillä eivätkä jätä mitään kokemusta huomiseen, jos voivat sen elää tänään. Toivotimme hänelle hyvää matkaa ja toivon hänen löytäneen hyvän olotilan siellä toisessa todellisuudessa...

Sanonta; "kun aloittaa aikaisin, pääsee aikaisin pois" sopii häneen, hän aloitti kaiken niin varhain ja varhainen oli hänen lähtönsäkin ja yllättävä, niinkuin se monesti ihmiselle on.
Kuva, jonka tähän liitin, ei ole ihan viimeisiltä vuosilta, kun sairaudet ja elämä lyö leimansa, mutta tällaisena muistan ja haluan muistaa veljeni Kassun.

1 kommentti: