torstai 23. kesäkuuta 2016

Keskikesän juhlaa odotellessa

Sadekuuroja, sadekuuroja. Heräsin aamulla kuuden aikaan ensimmäisen kerran ja silloin aurinko paistoi jo huikaisevan kirkkaasti makuuhuoneeni ikkunasta sisään. Mutta kun sitten kahdeksan maissa heräsin seuraavan kerran ja kömmin keittiöön kahvinkeittoon, ilma olikin muuttunut jo täysin harmaaksi ja märäksi. No, ei hätää... eilen illalla säätiedotus lupailikin juuri tätä, sadekuuroja. Mutta, aurinko ei ole toistaiseksi edes pilkistänyt pilvien raosta, vaikka sade välillä taukoaakin. Nyt ollaan jo iltapäivässä ja luulenpa, että tätä rataa mennään lopun päivää.
Kävimme veljeni kanssa kaupungissa ruokaostoksilla ja siellä huomasi kyllä että Juhannus on lähellä. Onneksi saimme ruokaostokset tehtyä ilman ihan kauheaa tungosta, mutta selvästi huomattiin, kuinka liikenne ja ihmisvirrat lisääntyivät koko ajan.
Ennen kaupassa käyntiä aamupäivällä olin ulkona pienessä tihkusateessa tekemnässä pihan siivousta ja kukkien istutusta, tai paremminkin siirtoa talon kivijalan juurelta takapihan kukkamaahan. Ajattelin, että täytyy tehdä loppusilaus pihan kaunistukseksi ennen Juhannusta. Tänään aion vielä käydä hakemassa juhannuskoivut portaiden pieliin.
Tässä vielä muutama kuva viimepäivien puuhailujen tuloksista ja muuten vaan pihan ympäri kiertelystä ja kesän nautiskelusta.
 Tupani nurkalla (ja vähän muuallakin pihamaalla) kasvaa Tuoksuvatukkaa.
Se on vähän siitä kiusallinen, että leviää mahdottomasti, mutta toisaalta se on myös kaunis ja tuoskuu kivasti ja siitä saa mukavasti näkösuojaa sitä tarvitseviin paikkoihin, joten annan sen olla täällä ihan mielellään.
tässä seinustalla se on tosi maltillinenkin, koska olen leikannut sen alas vuosi sitten.
Kirsikkan raakileita :)
Kasvimaani tällä hetkellä
Perunamaakin on mullattu jo kertaalleen.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti